Bergvärmepumpar Kungälv

NIBE F1245 8kw bergvärmepump

NIBE F1245 8KW bergvärmepump

Köp F1245 8KW
NIBE F1245 10kw bergvärmepump

NIBE F1245 10KW bergvärmepump

Köp F1245 10KW
NIBE F1255 6kw bergvärmepump

NIBE F1255 6KW bergvärmepump

Köp F1255 6KW
NIBE F1255 16kw bergvärmepump

NIBE F1255 16KW bergvärmepump

Köp F1255 16KW

Fler bergvärmepumpar

Bergvärmepumpen - Den smartaste investeringen

Om man letar efter den allra mest kostnadseffektiva uppvärmningslösningen för långsiktiga vinster så är bergvärmepumpar oslagbara. Inte bara är den billigast i längden, utan också mest stabil. Vinsterna för den som köper och installerar en bergvärmepump är enorma.


Jämn uppvärmning året om

Oavsett vilken utomhustemperatur som råder, om det så är 50 minusgrader, så ger din bergvärmepump behagligt inomhusklimat till samma kostnad som när det är 10 plusgrader. Värmen hämtas nämligen från en källa som inte har temperaturskiftningar – berggrunden. Temperaturen i berggrunden ligger på jämna 8 plusgrader året runt och är ultimat som värmekälla för en värmepump. Värmen som finns i berggrunden är lagrad solenergi, man kan se det lite som ett sorts naturens batteri.

Den som installerar bergvärme kan räkna med en kostnadsreduktion för uppvärmning på runt 80 %.

Dyrt i början, billigt i längden

Så vad är haken? Det finns ingen hake som så, men att köpa en bergvärmepump och få den installerad kostar en hel del pengar. Man får se köpet som en investering. Inom loppet av några år har den betalat av sig. Dessutom får man stabil uppvärmning utan bekostnad på miljön, vilket också är en stor vinst. Bergvärme kategoriseras nu som förnybar energikälla som går att använda utan dåligt samvete.

Ett berg är ett krav

Det finns dock några krav för att man ens ska vara en kandidat för bergvärmepumpar, först och främst behövs närhet till ett berg. Vi har ganska gott om berg här i Sverige, men det betyder inte att de finns överallt. För att fånga upp värmen i berggrunden måste man nå ner till berggrunden och det gör man genom att borra ett hål som är mellan 80-200 meter djupt.

Bergvärmepumpen kopplas sedan till ditt vattenburna värmesystem och ger sedan hela huset billig, skön värme, och billigt skönt varmvatten, året om.

bergvärmepumpar

Behöver du hjälp med din värmepump?

kontakta klimatteam värmepumpar